Nůž Gyuto/Chef Hokiyama-Tosa-Ichi Saiun Tsuchime 210 mm
Kód: 150607Související produkty
Detailní popis produktu
Všestranný nůž Gyuto z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel) s tradičním designem
Výraz „Saiun“ (彩雲) pochází z japonštiny a doslova znamená „barevný oblak“ nebo „duhový oblak“.
Používá se pro pojmenování jevu, kdy se na obloze objeví mraky zbarvené duhově díky lomu světla (podobně jako iridescence). V japonské kultuře má tento pojem navíc i symbolický význam – představuje štěstí, dobrou předzvěst a krásu.
U nožů série Hokiyama Tosa-Ichi Saiun tento slovní obrat odkazuje nejen na estetiku (krásné zpracování čepelí s tsuchime povrchem a elegantní rukojeti), ale i na poezii a tradici, kterou výrobce chtěl do kolekce vložit – něco jako „nože s duhou v sobě“.
Překrásný všeobecně použitelný nůž Gyuto z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Robustní kuchařský (kuchyňský) nůž s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití jako je krájení, čištění masa, ovoce a zeleniny. Kuchařský nůž je též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Japonské umění a nové technologie činí tento nůž jedinečným a nenapodobitelným.
K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.
Parametry nože Gyuto:
Celková délka: | 325 mm |
Délka ostří: | 210 mm |
Délka rukojeti: | 115 mm |
Hmotnost: | 210 g |
#ShowMore#
Sakon Murakumo Gyuto 210 mm má ultra ostré řezné jádro z japonskéoceli Shirogami 1 (White Paper Steel). Má velmi dobrou ostrost hran a vynikající retenci. Je schopna dosáhnout vysoké tvrdosti okolo 62 HRC, aniž by byla křehká. Vnější povrch je z SUS-405 clad steel.
Rukojeť série Hokiyama Saiun je vyrobena z ušlechtilého dubového dřeva, které je pevné, odolné a přitom příjemné na dotek. Tradiční osmihranný tvar (octagonal) zajišťuje jistý a pohodlný úchop při krájení, a to i při delší práci v kuchyni. Estetiku rukojeti podtrhuje elegantní Black Pakka kroužek (collar), jenž dodává kontrastní akcent mezi čepelí a dřevěnou částí. Spojení přírodního dubu a tmavého pakka dřeva vytváří luxusní vzhled, který odpovídá vysoké kvalitě celé série Saiun. Každá rukojeť je pečlivě opracována, aby nejen krásně vypadala, ale také přispívala k ideální rovnováze nože a pohodlnému ovládání při každém řezu. Tahle rukojeť kombinuje funkčnost, komfort a eleganci, a je důkazem, že u nožů Saiun se myslí na každý detail.
Potřebujete poradit? Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 776 069 079, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 8:00 - 15:00! |
Doporučení a údržba
|
|
Upozornění Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. |
Ostření kuchyňského nože
Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. .
Čištění kuchyňského nože:
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Dellinger záruka
Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože GYUTO |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.21 kg |
EAN: | 8595705410916 |
čepel typ oceli: | 3 vrstvá |
typ rukojeti (střenky): | oktagonal - osmihranná |
výroba: | Japonsko |
délka ostří: | 201-250 mm |
typ nože: | Chef / Gyuto / Kiritsuke |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.