Nůž Gyuto/Chef Hokiyama-Tosa-Ichi Saiun Tsuchime 210 mm

Kód: 150607
Novinka
Neohodnoceno
4 699 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Japonský nůž Gyuto/Chef ze série Hokiyama Tosa-ichi Saiun Tsuchime s extra ostrým jádrem z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel), vloženým mezi 3 vrstvy damaškové oceli. Délka ostří 210 mm.

Detailní informace

Rychlá expedice zboží
Repliq_platba
U nás vše zakoupíte bez nutnosti vlastnit zbrojní průkaz

Detailní popis produktu

Všestranný nůž Gyuto z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel) s tradičním designem

Výraz „Saiun“ (彩雲) pochází z japonštiny a doslova znamená „barevný oblak“ nebo „duhový oblak“.

Používá se pro pojmenování jevu, kdy se na obloze objeví mraky zbarvené duhově díky lomu světla (podobně jako iridescence). V japonské kultuře má tento pojem navíc i symbolický význam – představuje štěstí, dobrou předzvěst a krásu.

U nožů série Hokiyama Tosa-Ichi Saiun tento slovní obrat odkazuje nejen na estetiku (krásné zpracování čepelí s tsuchime povrchem a elegantní rukojeti), ale i na poezii a tradici, kterou výrobce chtěl do kolekce vložit – něco jako „nože s duhou v sobě“.

Překrásný všeobecně použitelný nůž Gyuto z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Robustní kuchařský (kuchyňský) nůž s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití jako je krájení, čištění masa, ovoce a zeleniny. Kuchařský nůž je též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Japonské umění a nové technologie činí tento nůž jedinečným a nenapodobitelným.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.

Parametry nože Gyuto:

Celková délka: 325 mm
Délka ostří: 210 mm
Délka rukojeti: 115 mm
Hmotnost: 210 g

#ShowMore#

Sakon Murakumo Gyuto 210 mm má ultra ostré řezné jádro z japonskéoceli Shirogami 1 (White Paper Steel). Má velmi dobrou ostrost hran a vynikající retenci. Je schopna dosáhnout vysoké tvrdosti okolo 62 HRC, aniž by byla křehká. Vnější povrch je z SUS-405 clad steel.

Rukojeť série Hokiyama Saiun je vyrobena z ušlechtilého dubového dřeva, které je pevné, odolné a přitom příjemné na dotek. Tradiční osmihranný tvar (octagonal) zajišťuje jistý a pohodlný úchop při krájení, a to i při delší práci v kuchyni. Estetiku rukojeti podtrhuje elegantní Black Pakka kroužek (collar), jenž dodává kontrastní akcent mezi čepelí a dřevěnou částí. Spojení přírodního dubu a tmavého pakka dřeva vytváří luxusní vzhled, který odpovídá vysoké kvalitě celé série Saiun. Každá rukojeť je pečlivě opracována, aby nejen krásně vypadala, ale také přispívala k ideální rovnováze nože a pohodlnému ovládání při každém řezu. Tahle rukojeť kombinuje funkčnost, komfort a eleganci, a je důkazem, že u nožů Saiun se myslí na každý detail.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 776 069 079, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 8:00 - 15:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. .

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože GYUTO
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.21 kg
EAN: 8595705410916
čepel typ oceli: 3 vrstvá
typ rukojeti (střenky): oktagonal - osmihranná
výroba: Japonsko
délka ostří: 201-250 mm
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola