Nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - White Octagonal + Sleva 200,- Kč s kódem "DELI200"

Kód: 151310/1JS
SALECODE:DELI200:200:fix:CZK
Neohodnoceno
ZDARMAZDARMA
Nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - White Octagonal  + Sleva 200,- Kč s kódem "DELI200"
3 599 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž Santoku ze série Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal s ultra ostrým jádrem z japonské oceli a octagonovou rukojetí z lakovaného dřeva magnolie. Skvělý nůž pro práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Délka ostří 165 mm.

Detailní informace

Rychlá expedice zboží
Repliq_platba
U nás vše zakoupíte bez nutnosti vlastnit zbrojní průkaz

Detailní popis produktu

Japonský kuchařský nůž Santoku pro každodenní krájení

Extrémně ostrý japonský nůž Santoku ze série Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal z japonské oceli AOGAMI SUPER (Blue Super Steel). Nůž Santoku je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější.

Santoku je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť v octagonovém tvaru Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z damascénské oceli jedinečným a nenapodobitelným.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.

Parametry nože Santoku:

Celková délka: 310 mm
Délka ostří: 165 mm
Délka rukojeti: 125 mm
Hmotnost: 139 g

#ShowMore#

Upozornění: Ocel Blue Steel #2 není nerezová. Po použití nůž opláchněte, osušte a ošetřete olejem. Koroze může vzniknout pouze na řezném jádru, ne na celé čepeli.

Ocel Aogami Super je extrémně bohatá na obsah uhlíku, který přímo ovlivňuje tvrdost čepele. Obsahuje také 0,4 % vanadu, který dodává oceli větší houževnatost. Ocel Aogami Super je hodnocena jako nejmodernější uhlíková ocel na trhu. Ocel s vysokým obsahem uhlíku vyžaduje větší údržbu, protože se na ní rychle vytváří ochranná patina, a pokud není po každém použití otřena a vysušena, dochází k tvorbě patiny (rzi). Hokiyama však tento problém vyřešila a trochu nám údržbu usnadnila. Dvě vnější vrstvy z měkčí oceli SUS405 jsou odolné proti korozi. Jádro z oceli Aogami Super je na samém okraji stále odhalené (viditelná, zakřivená linie na spodní straně čepele představuje hranici mezi jádrem a vnějšími ocelemi). Tvrdost oceli Aogami Super se pohybuje kolem 63 HRC. Jedná se o extrémně tvrdou ocel, což znamená, že si i přes intenzivní používání dlouho zachovává vysokou ostrost. Díky vysokému obsahu uhlíku se navíc nůž velmi snadno brousí.

Octagonová rukojeť je vyrobena ze dřeva stromu HO (magnolie). Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 776 069 079, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 8:00 - 15:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. .

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože SANTOKU
Hmotnost: 0.14 kg
EAN: 8594195882258
čepel typ oceli: 3 vrstvá
série: Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola