Nůž Takobiki 360mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series + Sleva 300,- Kč s kódem "DELI300"
Kód: KNTN-G-14Detailní popis produktu
Japonský nůž Takobiki/Octopus Slicer ze série Kanetsune G-Series
Velmi ostrý japonský nůž Takobiki ze série Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series. Dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany. Takohiki (Takobiki / Octopus Slicer) je další variantou nože Yanagiba. Tyto nože bývají většinou kratší než průměrná Yanagiba, zatímco u hřbetu obvykle nejsou tak tenké. Nejčastěji je špička Takohiki tupá a není určena k ostření, i když existuje varianta známá jako Sakimaru (zakřivená špička) Takohiki, která má více definovanou oblast špičky.
Špička Sakimaru Takohiki také není určena k ostření. Takohiki původně navrhl a vytvořil zakladatel Masamoto Sohonten, Minosuke Matsuzawa. Slouží jako variace nože yanagi v oblasti Kantó (Tokio) a používá se ke krájení vykostěných rybích filé na sashimi. Existují pověsti, že před staletími, když kuchaři připravovali sashimi před svými hosty, bylo považováno za neuctivé namířit špičaté yanagi na své zákazníky, zejména na šlechtu. Z tohoto důvodu starší restaurace v Tokiu dodnes používají nože yanagi takohiki. Jeho tenké tělo lépe usnadňuje krájení tenkých plátků ryb než yanagi.
Parametry nože:
Celková délka: | 520 mm |
Délka ostří: | 360 mm |
Délka rukojeti: | 155 mm |
Hmotnost: | 175 g |
#ShowMore#
Upozornění: není nerezová. Po použití nůž vždy opláchněte, důkladně osušte a podle potřeby potřete ochranným olejem. Vyhněte se delšímu kontaktu s vodou a kyselými surovinami. Koroze může vzniknout pouze na řezném jádru, ne na celé čepeli. Přečtěte si informace o oceli.
Takohiki bude také mít obecně plošší profil než Fuguhiki a Yanagiba, i když hlavní rozdíly těchto nožů související s řezným výkonem jsou právě jednotlivé varianty výšky a tloušťky čepelí. S Takohiki nožem také zcela jistě snadno nakrájíte velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Takohiki je jedním ze tří tradičních japonských nožů spolu s Debou a Usubou, které byly historicky nezbytné pro vytvoření japonské kuchyně a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Ostrá čepel a rukojeť ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
Potřebujete poradit? Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 776 069 079, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 8:00 - 15:00! |
Doporučení a údržba
|
|
Upozornění Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. |
Ostření kuchyňského nože
Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. .
Čištění kuchyňského nože:
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Dellinger záruka
Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože YANAGIBA, SASHIMI |
---|---|
Hmotnost: | 0.18 kg |
EAN: | 4956856142141 |
čepel typ oceli: | 3 vrstvá |
série: | Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series |
typ rukojeti (střenky): | D rukojeť |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.