Japonský nůž Chef/Kiritsuke 210 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave + Sleva 300,- Kč s kódem "DELI300"

Kód: 151913
SALECODE:DELI300:300:fix:CZK
Neohodnoceno
5 699 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Kuchyňský damaškový nůž Chef/Kiritsuke ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai clad. Oktagonová rukojeť je vyrobena z lakovaného dubového dřeva. Nůž je vhodný pro krájení, plátkování, drcení, dělení a další kuchyňské úkoly. Délka ostří 210 mm.

Detailní informace

Rychlá expedice zboží
Repliq_platba
U nás vše zakoupíte bez nutnosti vlastnit zbrojní průkaz

Detailní popis produktu

Kuchařský nůž Kiritsuke ze série Sakon Bokusui ROU-Wave

Extrémně ostrý japonský nůž Kiritsuke z damaškové oceli s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Nůž Kiritsuke je specifický japonský nůž, který je považován za jedinečný a ceněný pro svou všestrannost a elegantní design. Kiritsuke je tradiční nůž, který byl původně používán výhradně japonskými šéfkuchaři nebo mistry sushi. Jedna z hlavních charakteristik nože Kiritsuke je jeho jedinečný tvar. Má dlouhou, rovnou čepel s asymetrickým profilem, který kombinuje vlastnosti nože Yanagiba (japonského rybářského nože) a Usuba (japonského zeleninového nože) do jednoho tvaru. Na jedné straně ostří je delší s konvexním tvarem, což je ideální pro rybí maso, zatímco na druhé straně ostří je kratší s konkávním tvarem, což je vhodné pro práci se zeleninou. Tento asymetrický tvar umožňuje šéfkuchaři provádět různé úkoly s jedním nožem. Nůž Kiritsuke je oblíbeným nástrojem mezi šéfkuchaři díky jeho všestrannosti. Je vhodný pro krájení, plátkování, drcení, dělení a další kuchyňské úkoly. Je ideální pro práci s různými druhy masa, ryb, zeleniny a ovoce. Ostří nože Kiritsuke je obvykle velmi ostré a tenké, což umožňuje precizní řezy a dosahování profesionálních výsledků. Celkově je nůž Kiritsuke ceněn pro svou univerzálnost a schopnost dosáhnout vynikajících výsledků při přípravě sushi, sashimi a jiných japonských pokrmů. Je to vynikající nástroj pro profesionály i vášnivé domácí kuchaře, kteří oceňují kvalitu a tradiční řemeslné zpracování japonských nožů.

Jádro tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, s tvrdostí kolem HRC 62. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi. Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.

Parametry nože:

Celková délka: 370 mm
Délka ostří: 210 mm
Délka rukojeti: 140 mm
Hmotnost: 140 g

Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32-vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název vířivý damašek. Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.

#ShowMore#

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 776 069 079, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 8:00 - 15:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. .

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: AUS-6,8,10
Hmotnost: 0.14 kg
EAN: 8595705404830

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola