Řeznický vykosťovací nůž 130 mm German žlutý, Pirge BUTCHER'S

Kód: PIR-49213-05
Novinka
Neohodnoceno
Značka: Pirge
379 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Řeznický vykosťovací nůž ze série Pirge BUTCHER'S Made in Germany z německé nerezové oceli 1.4116. Ergonomická rukojeť ve žluté barvě je vyrobena ze vstřikovaného polyamidu PA6 v kombinaci s TPE. Nůž je ideální k vykosťování, stahování a porcování. Délka ostří 130 mm.

Detailní informace

Rychlá expedice zboží
Repliq_platba
U nás vše zakoupíte bez nutnosti vlastnit zbrojní průkaz

Detailní popis produktu

Vykosťovací nůž Pirge BUTCHER'S German, žlutá rukojeť

Nože ze série Pirge BUTCHER'S Made in Germany z německé nerezové oceli 1.4116 jsou určeny jak pro profesionální provozy, tak i k běžnému domácí použití. Tvrdost ostří dosahuje 56-58 HRC a je broušeno pod úhlem 20 stupňů. Tvary nožů byly navrženy profesionály s mnohaletými zkušenostmi. Pirge BUTCHER'S Made in Germany jsou první volbou pro začínající kuchaře a studenty gastronomie. Záruka na tyto nože je 5 let a vztahuje se na jiná, než mechanická poškození a výrobní vady.

Rukojeť profesionálních nožů Pirge BUTCHER'S Made in Germany je ergonomická, lehká, hygienická a pohodlná dlouhodobé používání. Rukojeť je ze vstřikovaného polyamidu PA6 v kombinaci s TPE, který je odolný pro teploty do 120 °C a umožňuje trvalé a stabilní spojení čepele s rukojetí. Barva rukojeti v potravinářském průmyslu specifikuje nože dle krájených surovin. To umožňuje lepší hygienickou kontrolu nad krájenými produkty a to vše na základě evropských norem HACCP.

Parametry nože:

Celková délka: 265 mm
Délka ostří: 130 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Hmotnost: 94 g

#ShowMore#

Nože s rukojetí z materiálu PA6 lze umývat v myčce nádobí - pokud však chcete, aby Vám nůž vydržel dlouho ostrý je však doporučeno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Pokud přeci jen budete požívat myčku nádobí, může dojít k poškození nožů, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, talíře, hrnce, nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Případné použití myčky s ekonomickým programem a teplotou maximálně do 55 °C.

Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným. Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele. Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin. Nože ze série Pirge BUTCHER'S jsou dodávány v 5 rozdílných barvách.


  • •Černá: všeobecné využití
  • •Modrá: ryby
  • •Žlutá: syrová drůbež
  • •Červená: syrové maso

  • •Zelená: čerstvá zelenina a ovoce
  • •Bílá: pečivo a mléčné výrobky
  • •Hnědá: vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 776 069 079, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 8:00 - 15:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. .

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: German Steel 1.4116
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.09 kg
EAN: 8695614031391
čepel typ oceli: německá
série: Pirge BUTCHER'S
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
výroba: Turecko
délka ostří: 101-150 mm
typ nože: Boning - vykosťovací

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola